tiistai 16. syyskuuta 2014

Eteisen sisustus osa1

Meillä on pitkä eteinen. Jopa vähän liiankin pitkä siksi, että vessaan on aina pitkä matka ja tuota tilaa ei oikein muuten tule käytettyä. Päätettiin hyödyntää tila laittamalla kirjahyllyt eteiseen ja luomalla sillä sinne sellaista tunnelmaa ja henkeä, ettei se olisi ihan pelkkä eteinen. Matalat hyllyt hommattiin, jottei tila vaikuttaisi yhtään ahtaammalta ja koska haluttiin hyllyjen päälle jotain.


Samalla saatiin kirjoille paikka, jossa ne ovat esillä, muttei kuitenkaan olohuoneessa. Pelkät valkoiset hyllyt alkoivat kuitenkin nopeasti vaikuttaa tylsiltä, eikä päällinenkään näyttänyt oikein miltään, vaikka siihen mitä laittoi. Heiteltiin ideoita ilmaan pitkään, kunnes välähti. Tehdään hyllyille päällinen, käsitellään se samalla tummanruskealla sävyllä kuin tv-tasomme (tästä lisää myöhemmin) ja heti tulee enemmän ryhtiä kokonaisuuteen. Eli, ei kun tuumasta toimeen!

Ostettiin kolme standardimittoihin sahattua huonekalulevyä, hieman leveämpää kuin hylly. Olisi tietysti voinut pyytää sahaamaan täysin mittoihin valmiiksi, mutta ajateltiin, ettei ole iso vaiva tehdä sitä itse ja toisaalta ei tiedetty vielä tässä vaiheessa kuinka paljon yli hyllyjen reunan haluttiin päällisen menevän. Meidän hyllykokonaisuuden pituus oli 320 cm ja päädytiin lopulta kahden sentin ylitykseen molemmin puolin.


Keskelle hyllyä jäi siis täyspitkä levy (120 cm) ja reunoille sahattiin kaksi 102 cm pitkää levyä. Jämäpalathan tuosta nyt jäi, mutta eivät ne harmittaneet, sillä niille tulee varmasti löytymään jossain vaiheessa uusi elämä ja käyttötarkoitus. Tässä perheessä kun ei potentiaalista DIY-projektimatskua heitetä pois.


Sahausjäljestä tuli sen verran siisti, ettei sitä ollut tarpeen hioa, vaan maalaus aloitettiin heti. Työvälineenä oli keskikokoinen vaahtomuovipensseli ja pinnat käsiteltiin antiikkitammen värisellä Osmocolorin läpikuultavalla puuvahalla.


Yksi kerros yläpinnalle ja reunoille riitti. Pohja jätettiin käsittelemättä. Väri näytti todella tummalta kosteana, mutta värin imeydyttyä ja kuivuttua pinta näytti juuri siltä kuin pitikin, eli "antiikkisemmalta" ja elävämmältä. Meillähän oli tästä jo koevedos tv-tason muodossa, jonka käsittelyyn siis käytettiin samoja huonekalulevyjä ja samaa vahaa, joten lopputulos oli ennalta tiedossa.


Kun kaikki kolme levyä saatiin käsiteltyä, niiden annettiin kuivua n. vuorokausi. Tämän jälkeen käännettiin levyt ympäri ja kiinnitettiin ne toisiinsa. Me toteutettiin homma tämän näkösillä välineillä, mutta kai tähän on muitakin ihan yhtä hyviä tapoja.






Sitten vielä "tassut" sopiviin kohtiin alle, jotta levy pysyy paikallaan, eikä keiku, sillä hyllyn yläpinta ei ollut täysin tasainen (kts. eka kuva).



Lopuksi vähän kauniita esineitä päälle ja Voilá! Viidestä Ikean erillisestä halpishyllystä tuli yksi yhtenäinen hylly ja mielestäni todella tyylikäs sellainen. Tykkään! :)


Seuraava projekti onkin sitten kehittää takana olevalle seinälle jotain. Kehykset on jo hankittu. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti